blind leren typen op school

Start direct

Een uniek adaptief systeem dat alle kinderen kan leren blind typen. Ook bij u op school. Online of klassikale lessen.

Kosten besparend

Voor een scherpe prijs als vast onderdeel van het onderwijsleerpakket of als naschoolse activiteit.

Elk soort onderwijs

Dé cursus blind typen voor (speciaal) basis- én middelbaar onderwijs. Met een inzichtelijk online volgsysteem.

Typen in het onderwijs

Success Society is de betrouwbare partner voor scholen die leerlingen de kans willen geven een gedegen typecursus te laten volgen, zonder daar zelf veel kennis over of werk aan te hebben. Bij de cursus typevaardigheid leren kinderen efficiënt blind typen, ontwikkelen een fijnere motoriek, vaste patronen en een goede werkhouding.

Wij bieden scholen verschillende soorten typecursussen. De online cursus is snel in te zetten als vast onderdeel van het onderwijsleeraanbod. Leerlingen kunnen thuis en eventueel op school in de Typetuin zelfstandig oefenen. Daarnaast organiseren wij ook klassikale cursussen die tijdens school of als naschoolse activiteit kunnen worden aangeboden. Uiteraard zorgen wij voor een gediplomeerd docent en moderne lesapparatuur. U hoeft alleen maar te zorgen voor enthousiaste leerlingen en een geschikte ruimte. Onze adviseurs komen graag langs om de mogelijkheden bij u op school te bespreken.

Direct Beginnen

Adaptieve leeromgeving die zich aanpast aan iedere leerling.

Kosten Besparend

Voor een scherpe prijs als onderdeel van het onderwijsleerpakket.

Elk Soort Onderwijs

Ook voor (speciaal) basis- én middelbaar onderwijs.
Neem vrijblijvend contact op voor een persoonlijk gesprek bij u op school! Neem Contact Op

Waarom al meer dan 500 Scholen kozen voor Typetuin

​Adaptieve Leermethode voor Ieder Niveau

De Typetuin is gebaseerd op een adaptieve leermethode. Het niveau van de oefeningen past zich hierbij automatisch aan naargelang het niveau van de leerling. Zo leert iedere leerling typen met de juiste uitdaging en zijn de opgaven geschikt voor meerdere leeftijden. Indien een leerling een oefening niet goed begrijpt of beantwoordt, dan wordt de volgende oefening automatisch makkelijker.

De online oefeningen worden iedere maal zo gekozen dat elke leerling gemiddeld zo’n driekwart van de opgaven goed maakt. Het is dus mogelijk dat er iedere week moeilijke opgaven voorkomen - of juist hele makkelijke - maar iedere leerling (hoog of laag niveau) zal dan zo’n 75% van de opgaven goed maken. Alle leerlingen hebben bij Typetuin dus succeservaringen.


Altijd en Overal Toegankelijk

Het Typetuin platform is webbased en daardoor altijd en overal te gebruiken. De leerling kan zo op eigen tempo de oefeningen doen, op de plek en het moment naar keuze. De opgaven kunnen ook naar keuze worden zo vaak mogelijk herhaald als gewenst.

De progressie van de leerling wordt door het systeem online opgeslagen. De leerling kan hierdoor de opgaven altijd hervatten daar waar de vorige keer is gepauzeerd of gestopt.


Sterke Ontwikkeling van de Leerling

De Typetuin is opgezet volgens een wetenschappelijke leermethode welke de opname van nieuwe lesstof bevordert. De leerling zal derhalve door de typelessen steeds beter blind leren typen. Zodra de leerling het juiste niveau heeft bereikt voor een examen dan geeft het platform automatisch een signaal af.

De statistieken en resultaten zijn voor de leerkracht simpel te zien in het systeem. Zo heeft u altijd inzicht in de voortgang van uw leerlingen.

(animaties zijn intellectueel eigendom van Oefenweb)


1 2

Probeer Typetuin Uit

​Nieuwsgierig geworden naar leren typen met de Typetuin? In onze demo-versie kunt u gratis een kijkje nemen.


1 2 3 4

Prijslijst per 1 januari 2015

​Online

Klassikaal na schooltijd

Klassikaal onder schooltijd


 • groepsleerkracht begeleidt het leerpoces
 • incl. begeleidersmodule
 • incl. 3 examenpogingen
 • de licentie is 1 jaar geldig
 • geen minimale afname en licenties altijd per stuk
 • Duur afhankelijk van inzet en aanleg leerling

 • school stelt een ruimte ter beschikking
 • docent van de Typetuin verzorgt les op apparatuur van de Typetuin
 • ouders/ verzorgers schrijven kind(eren) in via de website van de Typetuin. Geen administratieve last voor de school.
 • in 13 schoolweken een typediploma

 • ook onder schooltijd verzorgen onze docenten klassikale lessen op apparatuur van de Typetuin. De wensen van scholen zijn vaak heel specifiek en daarom echt maatwerk. Neem contact op voor meer informatie.


vanaf ​€ 26,50,- per leerling

Onze typecursussen zijn vrijgesteld van BTW

vanaf ​€ 140,- per cursist

Onze typecursussen zijn vrijgesteld van BTW

maatwerk

Onze typecursussen zijn vrijgesteld van BTW


1 2 3

Leren Typen met Typetuin


Neem vrijblijvend contact op voor een persoonlijk gesprek bij u op school! Neem Contact Op

Downloads voor het onderwijs


De prestatiebox

Download hier meer informatie over de prestatiebox.

Download
Ik leer blind typen

Waarom is blind typen belangrijk?

Download hier meer informatie over blind typen in het onderwijs.

Download

Gratis vaardigheidstest!

Deze test meet gratis jouw type vaardigheid in aanslagen per minuut en in woorden per minuut. Zodra je begint te typen begint de 60 seconden test te lopen. Typefouten kun je corrigeren voordat je verder gaat. Let op de juiste houding en probeer niet naar je vingers te kijken. Doe nu de vaardigheidstest en bekijk direct het resultaat!

Tijd
Tijd:
Tijd
Fouten:
Tijd
Woorden per minuut:
Vibo loopt naar de slaapkamer van zijn ouders aan de achterkant van het huis. De tuin van de buren is nog steeds dezelfde wildernis die hij al een hele tijd was. Als de klussers een vermomd busje gebruiken, is die schoonmaakster dan niet ook iemand in vermomming, vraagt hij zich af. Hij gaat terug naar de computer en zoekt verder naar de akkoorden van het liedje. Precies op het moment dat hij ze eindelijk gevonden heeft, valt de stroom uit. Het beeldscherm dooft, het zoemen van de computer stopt. Het geluid van de tv beneden houdt op. De kamer is opeens donker, want ook de straatlantaarns zijn uitgegaan. Uit geen enkel huis komt nog licht. Vibo staat op en kijkt naar buiten. Er gaan voordeuren open. Buren blijven op de drempel staan en praten met elkaar. Vibo kan wel verzinnen wat ze zeggen: bij u dus ook? Nou dan ligt het gelukkig niet aan ons. Zou het de hele wijk zijn, of alleen onze straat? Er worden smartphones tevoorschijn gehaald. Alleen via mobiel internet kan er informatie over de stroomstoring worden opgezocht. De voordeur van opa Aads huis gaat open. Vibo had zich niet vergist: er komt een vrouw naar buiten. Ze lijkt haast te hebben, of misschien is ze geschrokken van de stroomstoring. Zonder op of om te kijken, gaat ze de straat uit. Vibo neemt een besluit. Een goed doordacht besluit is het niet, het is meer een ingeving. Een nogal ondoordachte.
 

Start!

Meet gratis je snelheid.

Houding

Voorkom RSI-klachten.

Verbeter!

Leer blind en foutloos typen in de Typetuin.
 

Demoversie Typetuin

Nieuwsgierig geworden naar het typen in onze Typetuin? Probeer de demo-versie en neem een gratis kijkje in de adaptieve leeromgeving.

Demo bekijken
Ergonomique Oefenweb.nl O4NT Taalzee Heutink Rekentuin.nl Zwijsen CRKBO Landelijk Steunpunt Brede Scholen
Typetuin is de nieuwe naam voor Typeopleiding Succes. Typetuin verzorgt al 40 jaar klassikale typecursussen in het basis-, speciaal en middelbaar onderwijs. Dankzij onze ervaring en betrokkenheid is het slagingspercentage 97%.
Meer over de organisatie
Bekijk nieuws en artikelen
Bel 013-5220579 op werkdagen van 9.00 uur tot 12.00 en van 13.00 uur tot 17.00 uur.

Typetuin is onderdeel van Success Society

Bosscheweg 46, 5056 KC Berkel-Enschot
Tel. 013-5220579   info@success-society.nl
info@success-society.nl


Success Society op YouTube
Reviews van onze tevreden klanten
8.2 gebaseerd op 250 reviews