Bel 013-5220579
Of ga naar helpcentrum
Login      
Voor de Typetuin
blind leren typen op school

Start direct

Een uniek adaptief systeem dat alle kinderen kan leren blind typen. Ook bij u op school. Online of klassikale lessen.

Kosten besparend

Voor een scherpe prijs als vast onderdeel van het onderwijsleerpakket of als naschoolse activiteit.

Elk soort onderwijs

Dé cursus blind typen voor (speciaal) basis- én middelbaar onderwijs. Met een inzichtelijk online volgsysteem.
Meld je vrijblijvend aan voor een persoonlijk gesprek bij u op school! aanmelden

Typen in het onderwijs

Blind leren typen

Typeopleiding Succes is de betrouwbare partner voor scholen die leerlingen de kans willen geven een gedegen typecursus te laten volgen, zonder daar zelf veel kennis over of werk aan te hebben. Bij de cursus typevaardigheid leren kinderen efficiënt blind typen, ontwikkelen een fijnere motoriek, vaste patronen en een goede werkhouding.

Wij bieden scholen verschillende soorten typecursussen. De online cursus is snel in te zetten als vast onderdeel van het onderwijsleeraanbod. Leerlingen kunnen thuis en eventueel op school in de Typetuin zelfstandig oefenen. Daarnaast organiseren wij ook klassikale cursussen die tijdens school of als naschoolse activiteit kunnen worden aangeboden. Uiteraard zorgen wij voor een gediplomeerd docent en moderne lesapparatuur. U hoeft alleen maar te zorgen voor enthousiaste leerlingen en een geschikte ruimte. Onze adviseurs komen graag langs om de mogelijkheden bij u op school te bespreken.

Cursus blind typen test voor het onderwijs
 

Typetuin

Adaptieve leeromgeving die zich aanpast aan iedere leerling.

Universiteit van Amsterdam

Wetenschappelijk ontwikkelde innovatieve lesmethode.

Uitgeverij Zwijsen

Leer typen met leuke verhalen van bekende kinderboeken.
Meld je vrijblijvend aan voor een persoonlijk gesprek bij u op school! aanmelden

De Typetuin in het onderwijs


Typetuin; dé adaptieve cursus

De Typetuin is een adaptieve online cursus met  een uniek leerlingvolgsysteem, waarin de ontwikkeling tot in detail gevolgd kan worden. Typetuin biedt online inzicht in scores en vergelijkt resultaten met leeftijdsgenoten. Het adaptief systeem - ontwikkeld door de Universiteit van Amsterdam - past zich automatisch aan de prestaties van de leerling aan. Dit zorgt ervoor dat leerlingen steeds opnieuw op hun eigen niveau worden uitgedaagd en zo hun snelheid en vaardigheid oefenen en uiteindelijk blind leren typen.

In de Typetuin kan gratis worden gewisseld tussen een aantrekkelijke kindvriendelijke game omgeving of een rustige versie voor (jong) volwassenen. Een omgeving waarin zowel op school als thuis geoefend kan worden, op pc of tablet zonder installatie en onderhoud. Binnen de Typetuin kun je kiezen uit 3 lettertypes, waaronder het dyslexie lettertype. Tevens kan het formaat van de letters aangepast worden zodat het een echte cursus op maat is. Hiermee stimuleert de Typetuin opbrengstgericht onderwijs.

Voor veel basisscholen is het vanzelfsprekend een cursus vanaf groep 5 aan te bieden, in het middelbaar onderwijs wordt dit in de eerste twee groepen aangeboden. Het aanleren van een goede typevaardigheid met de Typetuin is een belangrijke aanvulling op het lesprogramma, zowel online of als klassikale opleiding, met als doel dat iedereen blind kan typen.

Naast de Typetuin is wellicht de Rekentuin en Taalzee ook iets voor u op school. Wilt u meer informatie hierover, klik dan hier.

 

Adaptief

Typetuin past zich aan het niveau van de cursist aan.

Uniek leerlingvolgsysteem

Volg de prestaties van uw leerlingen met dit unieke systeem.

Dyslexie

Óók geschikt voor kinderen met dyslexie.
Meld je vrijblijvend aan voor een persoonlijk gesprek bij u op school! aanmelden

Prijslijst

​Typetuin onderwijs


  • ​Online cursus onder schooltijd als vast onderdeel van het leerstofaanbod of klassikale cursus als naschoolse activiteit.
  • Typetuin licentie per leerling
  • Leerlingvolgsysteem
  • Diplomagarantie*
  • Voordelige tarieven bij een overeenkomst voor langere tijd


Vanaf € 26,50 per leerling per jaar

Alle prijzen zijn inclusief BTW


1 2

Vraag een offerte op maat voor schoolbesturen.

Vanaf € 26,50 per leerling toegang tot de Typetuin; de unieke prijswinnende online methode. De Typetuin is gebruiksvriendelijk en daarom geschikt voor alle leeftijden. De cursus is naar eigen wens in te vullen en er worden geen extra kosten gerekend voor een dyslexie variant. Gratis examen en diploma met garantie. Doe hier gratis de optimale werkplek-test van de TU Delft.

De Typetuin kan wellicht door scholen betaald worden vanuit de Prestatiebox van het OCW, omdat deze de landelijke onderwijsdoelstellingen voor opbrengstgericht onderwijs ondersteunen.
Wilt u weten hoe de Typetuin bijdraagt aan het vervullen van deze doelstellingen? Klik dan hier.

“Als ik zie hoe snel ze zijn, ben ik jaloers!” Ton van Malsen is directeur van Basisschool Theresia in Berlicum. Instituut Succes verzorgt hier al 10 jaar typecursussen. "Aan een typediploma heb je altijd iets", vindt Ton van Malsen. De schooldirecteur geeft Instituut Succes dan ook graag de gelegenheid op ‘zijn’ basisschool dit te continueren.

 

Downloads voor het onderwijs


De prestatiebox

Download hier meer informatie over de prestatiebox.

Download
Ik leer blind typen

Waarom is blind typen belangrijk?

Download hier meer informatie over blind typen in het onderwijs.

Download

Gratis vaardigheidstest!

Deze test meet gratis jouw type vaardigheid in aanslagen per minuut en in woorden per minuut. Zodra je begint te typen begint de 60 seconden test te lopen. Typefouten kun je corrigeren voordat je verder gaat. Let op de juiste houding en probeer niet naar je vingers te kijken. Doe nu de vaardigheidstest en bekijk direct het resultaat!

Tijd
Tijd:
Tijd
Fouten:
Tijd
Woorden per minuut:
Daan, pas op: van onderen. Daan sprong opzij en hij was net op tijd. De oude, houten ladder waar een emmer witte verf aan hing, kraakte gevaarlijk. De ladder schoof langs de muur. Oom Hans wilde hem nog tegenhouden, maar hij was te laat. Er klonk een doffe klap toen de emmer op de vloer viel. De emmer kantelde en liep leeg. Een enorme golf verf sloeg over de tegelvloer. Daan en oom Hans keken naar de puinhoop. De hal van het oude station was zo mooi geweest. Hij was prachtig opgeknapt en helemaal nieuw gemaakt. Nu zag de hal eruit als een leeggelopen melkfabriek. Nou, zei oom Hans, dat wordt morgen opnieuw beginnen. Morgen? Vroeg Daan, gaan we nu niet opruimen? Zijn oom schudde nee en zei: het is te laat, ik ben doodmoe en jij moet ook naar je bed. Het was al donker buiten. Daan keek door het raampje van zijn slaapkamer. Hier hadden vroeger de hendels gestaan om de wissels om te zetten. Hij vond het een gek idee: slapen in een oud treinstation. Oom Hans had altijd rare dingen, maar dit was wel het raarste. Een leeg station in Groningen kopen. Wie kocht er nou een leeg treinstation om in te wonen? Daan kroop in zijn slaapzak toen hij zijn oom hoorde komen. Oom Hans ging op de grond naast Daans luchtbed zitten. Ik ben altijd dol geweest op stationnetjes, zei hij. Vraag me niet waarom, het is nou eenmaal zo. En ik vind het leuk dat jij hier als eerste komt logeren. De rest van de familie vindt me maar een idioot. Ikke niet, zei Daan, ik vind het hier hartstikke gaaf.
 

Start!

Meet gratis je snelheid.

Houding

Voorkom RSI-klachten.

Verbeter!

Leer blind en foutloos typen in de Typetuin.
 

Demoversie Typetuin

Nieuwsgierig geworden naar het typen in onze Typetuin? Probeer de demo-versie en neem een gratis kijkje in de adaptieve leeromgeving.

Demo bekijken
Ergonomique Oefenweb.nl O4NT Taalzee Heutink Rekentuin.nl Zwijsen CRKBO Landelijk Steunpunt Brede Scholen
Typeopleiding Succes verzorgt al 40 jaar klassikale typecursussen in het basis-, speciaal- en middelbaar onderwijs. Dankzij onze ervaring en betrokkenheid is het slagingspercentage 97%.
Meer over de organisatie
Typetuin is onderdeel van Typeopleiding Succes

Bosscheweg 46, 5056 KC Berkel-Enschot
Tel. 013-5220579   info@typeopleiding.nl
info@typeopleiding.nl


Typeopleiding Succes! op YouTube
Reviews van onze tevreden klanten
7.9 gebaseerd op 192 reviews