Wat krijg je bij de klassikale typecursus?

 • 8 Klassikale typelessen van 60 minuten door een ervaren typecoach met gratis gebruik van lesmateriaal en -apparatuur. 
 • Intensieve begeleiding tijdens de gehele cursus.
 • Minimaal 5 keer per week, twee keer per dag 15 minuten oefenen.
 • Wekelijkse rapportkaarten met een overzicht van de vorderingen in typevaardigheid.
 • Gratis aanpassingen voor bijvoorbeeld dyslexie.
 • Stickers om thuis het toetsenbord mee af te plakken.
 • Inclusief type-examen met typediploma en gratis herexamens.
 • Een jaar toegang tot online leeromgeving.
 • Diplomagarantie.
Vind een locatie bij je in de buurt
Vul je postcode of woonplaats in en selecteer vervolgens de locatie van je keuze op de kaart.
Reserveer nu alvast een plek voor je kind
De klassikale cursussen zullen weer dit voorjaar van start gaan. Veel groepen lopen al snel vol. Reserveer dus nu alvast een plek voor je kind op je gewenste locatie.

De beste klassikale typecursus voor kinderen

De typecursus klassikaal brengt het beste van twee methodes samen. De persoonlijke begeleiding tijdens de klassikale typelessen van een gediplomeerd docent in combinatie met het adaptief online oefenen. De leermethode is educatief en ontwikkeld door de Universiteit van Amsterdam (UvA). De Typetuin methode is uitdagend, want kinderen leren er typen op hun eigen niveau en in hun eigen tempo. Samen met onze ervaren typecoach werken ze iedere week aan hun persoonlijke leerdoelen. Hierdoor bepalen zij samen de snelheid waarmee het kind de kindertypecursus doorloopt. Dit is voor iedereen verschillend.

De startdata en -tijden van de klassikale typecursussen kun je vinden met het formulier bovenaan deze pagina. Vul jouw woonplaats of postcode in en bekijk ons aanbod bij jou in de buurt. Staat jouw gewenste locatie er nog niet bij? Laat dan een vrijblijvend bericht achter op onze aanmeldpagina. Als de locatie ook interesse heeft, proberen wij er een cursus in te plannen.

​Wil je liever de cursus zelfstandig volgen vanuit thuis? Meld je dan aan voor onze volledige online typecursus. Deze kan het gehele jaar gestart worden.

Hoe werkt het?

Hoe goed onze typecoach of methode ook is, het allerbelangrijkste om met tien vingers blind te leren typen is het dagelijks te oefenen. We raden je aan om tijdens de hele cursus iedere dag twee keer een kwartiertje te typen.

Thuis oefen je met typen op een vaste computer, laptop of tablet (m.b.v. extern toetsenbord). Tijdens de eerste les van de cursus krijgen alle cursisten gratis speciale stickers om thuis tijdelijk het toetsenbord te kunnen afplakken. Zo leer je stap voor stap blind typen, zonder te kijken naar jouw handen.

De Typetuin is ook uitermate geschikt voor cursisten met bijvoorbeeld dyslexie of andere leerproblemen. Bekijk hier meer informatie.

Het type-examen van de klassikale typecursus maak je online. Je kiest zelf een moment waarop het jou het beste uitkomt. Als je tijdens het type-examen minimaal 100 goede aanslagen per minuut (of 75 bij de aangepaste normering) haalt, ben je geslaagd. Je krijgt dan het enige, échte Typetuin typediploma. Wil je je examenscore verbeteren? Dat kan! Je hebt in totaal 3 examenpogingen. Het beste examenresultaat komt op jouw typediploma te staan. Je krijgt het typediploma binnen twee weken nadat de cursus is afgerond, via school of thuis per post.

Meer informatie over het lesprogramma

Klassikale cursus
 • 8 klassikale lessen met coaching
 • Extra aandacht voor typehouding
 • Lesapparatuur in de klas
 • Op locatie in de buurt
 • Thuis online oefenen
 • Inclusief volledige jaarlicentie online cursus
nu€165 € 195
Bestellen
Op al onze cursussen bieden we altijd een diplomagarantie én een aankoopgarantie! NB. Je kunt je aanmelding tot 3 weken voor de start nog volledig annuleren.

Het verschil tussen online en klassikaal typeles

Meld je kind nu aan voor een
klassikale typecursus in je buurt!

*De Typetuin is voor jong en oud geschikt. Voor iedereen die blind wil leren typen. Wel adviseren wij een minimale leeftijd van een leerling in groep 5 van de basisschool. Onder de 8 jaar zijn de handen vaak nog wat te klein waardoor weliswaar het blind typen wordt aangeleerd maar er onvoldoende tempo wordt gegenereerd om te kunnen slagen. Daarnaast dient de cursist minimaal te kunnen lezen op niveau groep 5 van de basisschool.

Laden…