De klassikale typecursus

Binnen 14 weken leren typen onder begeleiding van een typecoach en op onze eigen apparatuur.

Wat krijg je bij de klassikale typecursus?

 • 8 Klassikale typelessen van 60 minuten door een ervaren typecoach met gratis gebruik van lesmateriaal en -apparatuur.
 • Intensieve begeleiding tijdens de gehele cursus.
 • Minimaal 5 keer per week, twee keer per dag 15 minuten oefenen.
 • Wekelijkse rapportkaarten met een overzicht van de vorderingen in typevaardigheid.
 • Gratis aanpassingen voor bijvoorbeeld dyslexie.
 • Stickers om thuis het toetsenbord mee af te plakken.
 • Inclusief type-examen met typediploma en gratis herexamens.
 • Een jaar toegang tot online leeromgeving.
 • Diplomagarantie.

Zoek cursussen in de buurt

Vul je postcode of woonplaats in en selecteer vervolgens de locatie van je keuze op de kaart.
Of klik direct op de kaart je gewenste locatie aan.

Kies een locatie of zoek een adres
DiamondDiamond
Geen cursussen kunnen vinden. Je kan je aanmelden als geïnteresseerde. Bij voldoende interesse starten wij een nieuwe groep of openen nieuwe locaties.
Meld mijn interesse
Selecteer startdatum

Je locatie niet gevonden? Klik hier!

Deze groep zit vol

Deze groep zit vol. Is er geen andere cursus op deze locatie gepland of komt de andere cursus wat tijd betreft niet uit? Meld dan je interesse.

Wij informeren je dan zodra er een alternatief is of een plaatsje vrij komt.

Meld mijn interesse
Reserveer nu alvast een plek voor je kind

De klassikale cursussen zullen weer dit najaar van start gaan. Veel groepen lopen al snel vol. Reserveer dus nu alvast een plek voor je kind op je gewenste locatie.

De beste klassikale typecursus voor kinderen

De klassikale typecursus brengt het beste van twee methodes samen. Persoonlijke begeleiding van een gediplomeerd docent in combinatie met het adaptief online oefenen. De leermethode is educatief en ontwikkeld door de Universiteit van Amsterdam (UvA). De Typetuin methode is uitdagend, want kinderen leren er typen op hun eigen niveau en in hun eigen tempo. Samen met onze ervaren typecoach werken ze iedere week aan hun persoonlijke leerdoelen. Hierdoor bepalen zij samen de snelheid waarmee het kind de kindertypecursus doorloopt. Dit is voor iedereen verschillend.

De beste klassikale typecursus

De startdata, -tijden en locaties van de klassikale typecursussen kun je vinden met de zoekfunctie hierboven of op de aanmeldpagina. Bekijk ons aanbod bij jou in de buurt.
Staat jouw gewenste locatie er nog niet bij? Laat dan een vrijblijvend bericht achter op via het interesseformulier. Als de locatie ook interesse heeft, proberen wij er een cursus in te plannen.

​Wil je liever de cursus zelfstandig volgen vanuit thuis? Meld je dan aan voor onze volledige online typecursus. Deze kan het gehele jaar gestart worden.

Hoe werkt het?

Hoe goed onze typecoach of methode ook is, het allerbelangrijkste om met tien vingers blind te leren typen is het dagelijks te oefenen. We raden je aan om tijdens de hele cursus iedere dag twee keer een kwartiertje te typen.

Thuis oefen je met typen op een vaste computer, laptop of tablet (m.b.v. extern toetsenbord). Tijdens de eerste les van de cursus krijgen alle cursisten gratis speciale stickers om thuis tijdelijk het toetsenbord te kunnen afplakken. Zo leer je stap voor stap blind typen, zonder te kijken naar jouw handen.

De Typetuin is ook uitermate geschikt voor cursisten met bijvoorbeeld dyslexie of andere leerproblemen. Bekijk hier meer informatie.

Het examen

Het type-examen van de klassikale typecursus maak je online. Je kiest zelf een moment waarop het jou het beste uitkomt. Als je tijdens het type-examen minimaal 100 goede aanslagen per minuut (of 75 bij de aangepaste normering) haalt, ben je geslaagd. Je krijgt dan het enige, échte Typetuin typediploma. Wil je je examenscore verbeteren? Dat kan! Je hebt in totaal 3 examenpogingen.

Het beste examenresultaat komt op jouw typediploma te staan. Je krijgt het typediploma binnen twee weken nadat de cursus is afgerond, via school of thuis per post.

Het Typetuin programma - Van aanmelding tot diploma!

Het verschil tussen online en klassikaal typeles
Online
Klassikaal
Leren typen binnen 14 weken
Altijd en overal kunnen oefenen
Adaptive lesmethode op eigen niveau
12 maanden toegang tot de online module
Direct beginnen met snel resultaat
Speciale module voor ouders
Extra aandacht voor typehouding
Motivatie en persoonlijke tips
Begeleiding van de cursist op maat
8 klassikale lessen
Vaste typecoach op locatie
Typelessen op locatie in de buurt
Aankoop- en diplomagarantie
Onze klassikale cursus
 • 8 klassikale lessen met coaching
 • Extra aandacht voor typehouding
 • Lesapparatuur in de klas
 • Op locatie in de buurt
 • Thuis online oefenen
 • Inclusief volledige jaarlicentie online cursus
nu
€165
€195
Je kunt je aanmelding tot 3 weken voor de start nog volledig annuleren.
Op al onze cursussen bieden we altijd een diplomagarantie én een aankoopgarantie!
Slagingskans

De Typetuin is er voor iedereen

De Typetuin is voor jong en oud geschikt. Voor iedereen die blind wil leren typen. Wel adviseren wij een minimale leeftijd van een leerling in groep 5 van de basisschool. Onder de 8 jaar zijn de handen vaak nog wat te klein waardoor weliswaar het blind typen wordt aangeleerd maar er onvoldoende tempo wordt gegenereerd om te kunnen slagen. Daarnaast dient de cursist minimaal te kunnen lezen op niveau groep 5 van de basisschool.

Veelgestelde vragen voor klassikaal

Word ik bij de typecursus persoonlijk begeleid?

Ja. Onze typecoaches kijken in de lessen persoonlijk mee. Daarbij geven ze persoonlijke tips, motivatie en opdrachten. Buiten de lessen kijken onze typecoaches op afstand mee naar de voortgang en geven waar nodig extra tips. Via de berichtenpagina kun je zelf ook direct contact met ze opnemen.

Wat zijn de voordelen van een typecoach?

De typecoach kijkt naar iedere cursist individueel en geeft tips. Er kan ook zo specifiek naar de typehouding worden gekeken, wat voor de ergonomie een belangrijk element is. Daarnaast geeft de typecoach extra opdrachten op maat, waardoor het leren typen nog effectiever is. In de praktijk is het ook zo dat een typecoach extra motivatie voor de cursist biedt om de cursus af te maken.

Hoe lang duurt de klassikale cursus?

Dat is voor ieder kind verschillend en mede afhankelijk van de bestede oefentijd. De klassikale cursus bestaat uit 8 klassikale lessen en 6 thuisstudie-weken. De cursus wordt door de meeste leerlingen binnen deze 14 weken behaald. Bij iedere klassikale cursus krijgen cursisten een jaar lang toegang tot de online omgeving. Je zou dus een jaar over de cursus kunnen doen om deze op eigen tempo af te maken.

Hoe oud moet je zijn voor de klassikale typecursus?

In principe is er geen harde leeftijdsgrens. In de praktijk adviseren wij een minimum leeftijd van groep 5 van de basisschool. Bij kinderen jonger dan 8 jaar zijn de handen meestal nog wat te klein. Ofschoon het blind typen dan nog wel kan worden aangeleerd is er dan vaak onvoldoende tempo bij het typen mogelijk om te kunnen slagen. Ook is het nodig dat de cursist minimaal kan lezen op het niveau van groep 5 van de basisschool.

Waar kan ik de klassikale typecursus volgen?

We bieden klassikale typecursussen aan op locaties in heel Nederland. Dit is vaak op (basis)scholen, maar ook buurthuizen of soortgelijke locaties. Kijk op onze kaart voor alle locaties waar wij een cursus aanbieden. We hebben 3 keer per jaar een cursusronde op verschillende locaties.

Staat je locatie er niet bij? Meld dan hier je interesse.

Ook meedoen?

Meld je kind nu aan voor een klassikale typecursus in je buurt!