Goed Leren Typen met Dyslexie

​De Typetuin typecursus is ook bij uitstek geschikt voor dyslectici. Met onze adaptieve lesmethode leren cursisten in hun eigen tempo typen. Hierbij hebben we uiteraard een specifieke dyslexie versie. Tevens zijn wij gespecialiseerd in begeleiding bij het leren typen. Dus ook met dyslexie heb je bij Typetuin zo je typediploma!


Direct Aanmelden    
Over online met begeleiding

Reguliere Prijs

Volg de typecursus dyslexie met de extra opties tegen de reguliere prijs.

Online + Begeleiding

Volg je eigen leerpad in een vertrouwde, motiverende en leuke online lesomgeving.

Klassikaal Typeles

Een gediplomeerd typedocent geeft feedback en helpt je voortdurend vooruit.

Onze Typeopleiding voor Dyslexie: Van Bestelling tot Typediploma!

{block_visual_alt}

Over Typelessen met Dyslexie bij Typetuin

Cursisten met dyslexie hebben vaak moeite met lezen (en schrijven). Ze spiegelen, draaien en verwisselen de letters met elkaar. Daarom kan het lastig zijn om te leren typen. Dankzij de Typetuin typecursus hoeft dit geen enkel probleem meer te zijn. Blind leren typen heeft een positieve invloed op de ontwikkeling van het letter- en woordbeeld en zorgt ervoor dat schrijven een automatische en eenvoudige handeling wordt. Hierdoor verbeteren de leerprestaties én neemt het zelfvertrouwen toe.

De Typetuin is bij uitstek geschikt voor cursisten met dyslexie. De belangrijkste reden hiervoor is dat de oefeningen constant worden aangepast aan het niveau van de cursist. In tempo en moeilijkheid.

Bij het nakijken van het examen kan een aangepaste normering ingesteld worden. Cursisten met dyslexie slagen dan met gemiddeld 75 aanlagen per minuut. Een dergelijke normering kan van tevoren of gedurende de cursus aangevraagd worden. Haalt de cursist gemiddeld 100 of meer aanslagen per minuut, dan krijgt deze gewoon een regulier diploma. Cursisten met ADHD, autisme, PDD-NOS, concentratieproblemen, motorische problemen en andere leerproblemen komen ook in aanmerking voor een aangepaste normering.

De achtergrondmuziek in de Typetuin kan uitgezet worden. Ook kan er binnen de profielpagina gekozen worden voor een rustigere lay-out. Tot slot heeft iedere cursist de keuze uit drie lettertypes, in te stellen binnen de profielpagina. Het open dyslexic font staat hier ook bij. Kijk hier voor meer informatie over dit speciale lettertype. 

Dyslexie lettertype

Het dyslexie lettertype is mogelijk bij zowel de klassikale en online cursus.

Normering

Dyslectici kunnen gebruik maken van een aangepaste normering tijdens het examen.

Gratis

Alle aanpassingen voor dyslexie zijn volledig gratis.
Op zoek naar de juiste typeles voor dyslectici met begeleiding en resultaat? aanmelden

Dyslexie en de Klassikale Cursus

Bij de klassikale typecursus dyslexie maakt de cursist het huiswerk online in de Typetuin. Tijdens de les wordt een aangepast lesboek gebruikt. In dit lesboek is de opmaak van de teksten dyslexievriendelijk gemaakt. Zo zijn er geen grote tekstblokken, de oefenopdrachten staan vaak in een kolomvorm en worden teksten niet uitgevuld tot één blok. Dit vergemakkelijkt het typen voor cursisten met dyslexie.

Bovendien maken wij in onze cursus gebruik van een aangepast lettertype, speciaal ontwikkeld voor mensen met dyslexie.  Het lettertype is zo ontworpen, dat mensen met dyslexie minder leesfouten maken en dat het lezen minder energie kost. De universiteit van Twente heeft een onderzoek gedaan en daaruit bleek dat mensen met dyslexie met dit lettertype minder leesfouten maken dan met een standaard lettertype. 

Lesboek

Gratis gebruik van aangepast lesboek voor bij de lessen.

Docent

Gediplomeerde docenten met jarenlange ervaring helpen je vooruit.

Normering

Gratis aangepaste normering tijdens het examen en eventuele herexamens.

Prijslijst

​Online

Groepscursus

​Privécursus


  • Toegang tot de Typetuin met gratis gebruik van dyslexie lettertype en aangepaste normering
  • Diplomagarantie

  • 8 klassikale lessen van 60 minuten onder begeleiding van docent inclusief gebruik van lesapparatuur en dyslexie lesboek
  • 5 thuisstudieweken met online huiswerktool (Typetuin)
  • Inclusief dyslexie lettertype en aangepaste normering
  • Diplomagarantie

  • ​Cursus op maat onder begeleiding van docent inclusief gebruik van lesapparatuur en dyslexie lesboek.
  • Toegang tot de Typetuin
  • Inclusief dyslexie lettertype en aangepaste normering
  • Diplomagarantie


Nu ​€ 100,- per cursist

Alle prijzen zijn inclusief BTW

​€ 175,- per cursist

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Vanaf € 75,- per uur

Alle prijzen zijn inclusief BTW


1 2 3

De Typetuin is uitermate geschikte voor cursisten met dyslexie. Dit unieke systeem, ontwikkeld door de Universiteit van Amsterdam, is adaptief. De Typetuin wordt aangepast aan het niveau van iedere cursist. De online huiswerktool en online rapportkaart maken vorderingen van de cursist inzichtelijk. Aanpassingen, zoals lettertype, cursusmateriaal en een aangepast examen, zijn allemaal bij de cursusprijs inbegrepen. Er komen dus geen extra kosten bij.

*Actie! Krijg nu €20 korting bij uw aanmelding voor Typetuin Online inclusief dyslexie versie. Om deze korting te ontvangen vult u de actiecode JUNI2017 in bij uw bestelling van de cursus.


1 2
Ook goed & snel leren typen met dyslexie? Profiteer direct van de voordelen! Direct Aanmelden
Al meer dan 150.000 cursisten!

Ergonomique Oefenweb.nl Taalzee Rekentuin.nl Zwijsen CRKBO Landelijk Steunpunt Brede Scholen
Typetuin is de nieuwe naam voor Typeopleiding Succes. Typetuin verzorgt al 40 jaar klassikale typecursussen in het basis-, speciaal en middelbaar onderwijs. Dankzij onze ervaring en betrokkenheid is het slagingspercentage 97%.
Meer over de organisatie
Bekijk nieuws en artikelen
Bel 013-5220579 op werkdagen van 9.00 uur tot 12.00 en van 13.00 uur tot 17.00 uur.

Typetuin is onderdeel van Success Society

Bosscheweg 46, 5056 KC Berkel-Enschot
Tel. 013-5220579   info@typetuin.nl
info@typetuin.nl


Success Society op YouTube
Reviews van onze tevreden klanten
8.2 gebaseerd op 293 reviews