10 Redenen om als volwassene een typecursus te volgen

De afgelopen decennia zijn er veel ontwikkelingen geweest op het gebied van computertechnologie en internet. De jonge generatie is er zelfs mee opgegroeid en kan zich moeilijk voorstellen hoe het vroeger was. Als ‘oudere jongere’ heb je waarschijnlijk de transitie van typemachine tot toetsenbord meegemaakt. Een typecursus speciaal voor volwassenen heeft dan veel voordelen. Wij zetten er een aantal op een rij.

1. De letters op je toetsenbord kunnen vinden

Het is vaker een uitdaging dan je zou verwachten. Veel mensen kijken voortdurend op het toetsenbord om te zorgen dat ze de juiste letters indrukken. Met behulp van de typecursus volwassene krijg je gevoel voor de opbouw van het toetsenbord waardoor en heb je de letters sneller gevonden.

2. Blind kunnen typen

Door je gevoel voor de opbouw van het toetsenbord te ontwikkelen zul je er op een gegeven moment niet meer over na hoeven denken. Je hoeft niet meer naar je toetsenbord te kijken en je kunt je ogen op het beeldscherm gericht houden.

3. Gefocust en in de flow blijven

Als je kunt typen zonder op je toetsenbord te kijken kun je je richten op wat je eigenlijke doel is: je boodschap overbrengen. Hierdoor behoud je je focus en blijf je in de flow.

4. (Bijna) foutloos typen

Hoe meer ervaring je hebt hoe minder typefouten je maakt. Bovendien merk je het direct als er een ander woord op het beeldscherm verschijnt dan degene welke je in gedachte hebt. Je kunt jezelf direct corrigeren.

5. Steeds sneller typen

Tijdens een typecursus leer je niet alleen om blind te typen maar je snelheid gaat er ook op vooruit. Je leert een typesnelheid te kiezen waarbij je zowel snel gaat als het aantal fouten minimaliseert. Hierbij zal je snelheid omhoog gaan terwijl het aantal typefouten omlaag gaat.

6. Typen met 10 vingers

De jongere generatie heeft zichzelf leren typen maar dit heeft regelmatig een creatieve variant aangenomen. Door de typecursus als volwassene te volgen leer je te leren typen met 10 vingers maak je gebruik van een duidelijke structuur en is je houding beter.

7. Goed voor de ergonomie

Ergonomie gaat over houding. Door op een ergonomische wijze te typen zal je houding aanzienlijk verbeteren. Hiermee voorkom je lichamelijke klachten en hoef je je minder zorgen te maken over RSI (een tennisarm).

8. Grotere productiviteit op het werk

Digitale communicatie is niet meer weg te denken in werkgerelateerde situaties. Door snel en blind te kunnen typen stel je jezelf in staat om meer te doen in minder tijd. Daardoor houdt je meer tijd over voor andere productieve activiteiten.

9. De jongere generatie bijhouden in typesnelheid

Of het een mailwisseling betreft of een familie Whatsapp groep, een goede typesnelheid is ideaal om snel te kunnen reageren indien nodig. De jongere generatie vindt het geweldig als een ‘oudere jongere’ hen bij kan houden.

10. Het helpt bij dyslexie

Mensen met dyslexie hebben moeite met het automatiseren van lezen en schrijven. Door een typecursus te volgen richt je je juist op deze vaardigheid. Door hierop te oefenen kun je de uitdagingen die dyslexie met zich meebrengt voor een deel inperken.

Doorverwijzing inhoudelijke informatie typecursus

Een typecursus doen als volwassene heeft dus veel voordelen: de letters op je toetsenbord kunnen vinden, blind kunnen typen, gefocust en in de flow blijven, (bijna) foutloos typen, steeds sneller typen, leren typen met 10 vingers, het is goed voor de ergonomie, een grotere productiviteit op het werk, de jongere generatie bijhouden in typsnelheid en het helpt bij dyslexie. Voor meer informatie over onze typecursus voor volwassenen kun je hier klikken.