Klassikaal

In 13 weken leren typen tijdens een klassikale typecursus op onze eigen apparatuur.

Huiswerktool

Leer typen in een aantrekkelijke online omgeving met de Typetuin als huiswerktool.

Diplomagarantie*

Niet geslaagd? Geld terug! Zie onze contactpagina voor meer informatie.

Vind een locatie in uw buurt

Vul uw postcode of woonplaats in en selecteer vervolgens de locatie van uw keuze op de kaart.
Of bekijk ons overzicht met alle locaties

 

De beste klassikale typecursus voor kinderen

De typecursus klassikaal combineert het beste van twee leermethodes. De persoonlijke begeleiding tijdens de klassikale lessen van een gediplomeerd docent in combinatie met het online thuis oefenen in de Typetuin.  De Typetuin is een aantrekkelijke online omgeving waarin kinderen middels een uniek adaptief systeem leren typen. Het adaptief systeem past zich automatisch aan de prestaties van de cursist aan.

De typecursus klassikaal bestaat uit:

 • 8 klassikale lessen van 60 minuten op moderne lesapparatuur
 • 5 thuisstudie-weken via Typetuin
 • intensieve begeleiding tijdens de gehele cursus
 • wekelijks rapportage resultaten
 • gratis aanpassingen voor dyslexie
 • gratis stickers om thuis het toetsenbord af te plakken
 • inclusief examen en gratis herexamens
 • diplomagarantie.*

Persoonlijke Aandacht

Intensieve begeleiding met aandacht voor ergonomie tijdens de gehele cursus.

Leuke & Uitdagende Leeromgeving

Online huiswerk maken in een leuke omgeving.

Dyslexie

Ook geschikt voor kinderen met dyslexie.

Met meer dan 500 locaties in Nederland altijd een klassikale cursus bij u in de buurt!


​​​De startdata en cursustijden van de ingeplande cursussen kunt u vinden met bovenstaand formulier. Vul uw woonplaats of postcode in en bekijk de cursussen bij u in de buurt. ​Indien uw gewenste locatie er nog niet bij staat dan kunt u een vrijblijvende aanmelding achterlaten op onze aanmeldpagina. Bij voldoende aanmeldingen proberen wij een cursus dicht bij u in de buurt in te plannen.

​Wilt u liever de cursus zelfstandig volgen vanuit thuis? Meld u dan aan voor onze volledige online typecursus. Deze kan het gehele jaar gestart worden.

Hoe werkt het?

Hoe goed een docent of methode ook is, een voorwaarde om goed blind met tien vingers te leren typen is door het dagelijks te oefenen. Het advies is dan ook dagelijks twee keer een kwartier te typen, 13 weken lang.

Thuis kan er geoefend worden op vaste computer, laptop of tablet (m.b.v. bluetooth toetsenbord). Tijdens de eerste les ontvangen alle cursisten gratis alle Typetuin materialen, zoals de speciale stickers om thuis met het toetsenbord te gebruiken. De cursist leert zo gaanderweg typen zonder te kijken naar de handen. Huisgenoten die nog niet blind kunnen typen kunnen uiteraard nog wel gewoon naar de toetsen kijken. 

De Typetuin is ook uitermate geschikt voor cursisten met dyslexie of andere leerproblemen. Meer informatie

Het examen vindt online plaats. De cursist kiest zelf een moment uit waarop het hem of haar uitkomt. Wanneer tijdens het examen minimaal 100 correcte aanslagen per minuut (of 75 bij de aangepaste normering) wordt gemeten, dan is de cursist geslaagd en het diploma behaald. De cursist kan de score echter verbeteren door het examen nogmaals te maken. In totaal zijn er 3 examenpogingen. Het beste examenresultaat komt op het diploma te staan. Het diploma ontvangt de cursist binnen zes weken nadat de cursus is afgerond, via school of per post. 

Meer informatie over het lesprogramma

Snel Leren Typen

Adaptieve typelessen geschikt voor ieder instapniveau.

Universiteit van Amsterdam

Wetenschappelijk ontwikkelde innovatieve leermethode.

Diplomagarantie*

Niet geslaagd? Geld terug!

Prijslijst

Klassikale cursus

​Privécursus


 • ​8 klassikale lessen van 60 minuten door gediplomeerd docent met gratis gebruik van lesapparatuur
 • 5 thuisstudieweken met online huiswerktool (Typetuin)
 • Diplomagarantie*
 • Speciale prijzen voor Bredescholen Neem contact op via tel: 013-5220579

 • ​Cursus op maat onder begeleiding van gediplomeerd docent
 • Toegang tot de Typetuin
 • Diplomagarantie*


​€ 175,- per cursist

Onze typeopleiding is vrijgesteld van BTW*

​Vanaf € 75,- per uur

Onze typeopleiding is vrijgesteld van BTW*


1 2

Voor € 175,- ontvangt de cursist intensieve begeleiding van een docent die tevens aandacht besteedt aan ergonomie. Daarnaast krijgt de cursist toegang tot de Typetuin; de unieke prijswinnende online methode. De online omgeving is naar eigen wens aan te passen en er worden geen extra kosten gerekend voor een dyslexie variant. Gratis examen en diploma met garantie.

Ouders of verzorgers van kinderen, in de leeftijd van 4 tot 18 jaar uit gezinnen met minimale financiële middelen, kunnen een beroep doen op hulp van de stichting Leergeld, indien zij bepaalde binnen- of buitenschoolse activiteiten voor hun kinderen niet kunnen betalen en een aantoonbaar inkomen hebben dat beneden 120% van het bijstandsniveau ligt. Kijk voor meer informatie op www.leergeld.nl

*Al onze typecursussen zijn vrijgesteld van BTW. Typetuin is immers opgenomen in het  Centraal Register Kort Beroeps Onderwijs (CRKBO). Deze certificatie van CRKBO houdt in dat Typetuin op educatieve, inhoudelijke en didactische kwaliteiten positief is getoetst als erkende onderwijsinstelling. Ook volgt Typetuin hierbij als erkende onderwijsinstelling de richtlijnen op het gebied van privacy, bescherming persoonsgegevens en leveringsvoorwaarden. Zodoende valt Typetuin onder de Europese btw-richtlijn en hoeft er geen BTW te worden gerekend op al onze opleidingen.

Het verschil tussen online en klassikale typeles

{block_visual_alt}
Op zoek naar een cursus met doelgericht resultaat? aanmelden

Gratis vaardigheidstest!

Deze test meet gratis jouw type vaardigheid in aanslagen per minuut en in woorden per minuut. Zodra je begint te typen begint de 60 seconden test te lopen. Typefouten kun je corrigeren voordat je verder gaat. Let op de juiste houding en probeer niet naar je vingers te kijken. Doe nu de vaardigheidstest en bekijk direct het resultaat!

Tijd
Tijd:
Tijd
Fouten:
Tijd
Woorden per minuut:
Het is nacht. Johan is wakker geworden. Waarom, weet hij niet. Hij hoeft niet naar de wc, er is geen droom waaruit hij wakker schrok. Hij is klaarwakker. De lucht is helder. Er staan sterren en dat is bijzonder, want meestal zie je die niet in de stad. Er is ‘s nachts te veel licht van straatlantaarns, wegen en gebouwen. Vannacht blijkbaar niet. Johan staat op, pakt zijn kleren van zijn stoel en schuift hem onder het dakraam. Als hij op de stoel gaat staan, kan hij zijn hoofd en schouders uit het raampje steken. Hij maakt het raam open. De nacht is fris, maar nog niet echt koud. Hij snapt nu waarom de nachthemel zo helder lijkt: er branden nergens straatlantaarns. De hele wijk is aardedonker. Ook de huizen. Behalve het huis van opa Aad. Uit het zolderraampje komt licht. Af en toe worden de stralen even doorbroken, alsof er iemand tussen de lamp en het raam door loopt. Gek, denkt Johan. Hij trekt zijn hoofd naar binnen en stapt van de stoel. Hoe laat is het? Dan ziet hij dat de cijfers van zijn wekker geel zijn, in plaats van groen. Hij weet wat dat betekent: de klok loopt op zijn reservebatterij. Als hij op het lichtknopje bij de deur drukt, gebeurt er niets. Er is alweer geen stroom. Dat is de tweede keer vandaag. Maar, hij klimt weer op de stoel.
 

Start!

Meet gratis je snelheid.

Houding

Voorkom RSI-klachten.

Verbeter!

Leer blind en foutloos typen in de Typetuin.
 

Demoversie Typetuin

Nieuwsgierig geworden naar het typen in onze Typetuin? Probeer de demo-versie en neem een gratis kijkje in de adaptieve leeromgeving.

Demo bekijken
Ergonomique Oefenweb.nl Taalzee Rekentuin.nl Zwijsen CRKBO Landelijk Steunpunt Brede Scholen
Typetuin is de nieuwe naam voor Typeopleiding Succes. Typetuin verzorgt al 40 jaar klassikale typecursussen in het basis-, speciaal en middelbaar onderwijs. Dankzij onze ervaring en betrokkenheid is het slagingspercentage 97%.
Meer over de organisatie
Bekijk nieuws en artikelen
Bel 013-5220579 op werkdagen van 9.00 uur tot 12.00 en van 13.00 uur tot 17.00 uur.

Typetuin is onderdeel van Success Society

Bosscheweg 46, 5056 KC Berkel-Enschot
Tel. 013-5220579   info@typetuin.nl
info@typetuin.nl


Success Society op YouTube
Reviews van onze tevreden klanten
8.3 gebaseerd op 290 reviews